Raadslid opgesloten

20150529 freeagirlvrijdag 29 mei 2015 17:50

Op 2 juni a.s. zal raadslid van de ChristenUnie Enschede, Janny Joosten, zich vrijwillig van 11.00 uur tot 23.00 uur op laten sluiten in een hokje van 1 x 2 meter.

Joosten doet dit om aandacht te vragen voor de actie "Lock me up" van "Free a girl". Plaats van handeling is het terras van restaurant Fellini in Enschede. Door deel te nemen aan deze actie hoopt zij sponsorgelden voor "Free a girl" binnen te kunnen halen.

“Free a girl” is een organisatie die zich inzet voor het bevrijden van minderjarige prostituees in onder andere ontwikkelingslanden. Joosten: "Ieder kind heeft recht op een veilige omgeving en gezonde ontwikkeling. Binnen de ChristenUnie maken we ons daar zowel lokaal als nationaal en internationaal sterk voor. Deze actie past daar goed bij. Wat is 12 uur vrijheidsbeperking op een mensenleven, wanneer je je realiseert dat minderjarige meisjes soms alleen maar uit hun "hok" mogen om als prostituee te werken?"

De problematiek rondom gedwongen prostitutie is wereldwijd groot. Ook landelijk wordt hard gewerkt aan regelgeving, aanpakken van loverboys en het bieden van alternatieven voor meisjes en vrouwen die uit het circuit bevrijd worden.

Dit initiatief sponsoren kan via www.freeagirl.nl/lockmeup/deelnemers/janny-joosten.

« Terug

Archief > 2015 > mei

Geen berichten gevonden